Speciale activiteiten ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan.

We vieren dit jaar ons tiende Hielander Whisky Festival en dat willen we samen met u vieren. We hebben daarom een aantal extra activiteiten rond het Hielander Whisky Festival georganiseerd.

Whisky Concert op donderdagavond 6 februari

Er zullen optredens zijn van The Arthur Troop Pipes and Drums en The Bald Eagles uit Schotland. Er zal speciale aandacht zal er zijn voor de huidige Master of the Worshipful Company of Distillers. Kaarten voor deze avond kosten 20 Euro.

We hebben een prachtige Masterclass Battle met 6 Brand Ambassadors van naam.

Er zijn 6 prachtige whiskys uitgekozen voor deze battle die u rustig in 1,5 uur kunt proberen tijdens deze masterclass.

Whisky Science. Proef whisky en Schotse gerechten eens op een andere manier.

Samen met de Hogeschool Leiden een 4-tal zeer verrassende science projecten bedacht, die gratis te proeven zijn op het festival. Uiteraard laten zij ook zien hoe het gemaakt wordt. (ze starten een uur na de start van de sessie op het hoogkoor)

’t Praethuys proefwedstrijd

Zoals elk jaar kunt u weer meedoen aan de proefwedstrijd voor dit goede doel. Kosten zijn €5,- en de gehele opbrengst gaat naar ’t Praethuys (momenteel is er in 10 edities al meer dan 12.500,- naar dit goede doel overgemaakt). Dit jaar zal er een extra prijs zijn van een mooie fles Whisky, die zal worden verloot onder alle deelnemers van deze proefwedstrijd.

Doe mee aan Finding Wullie.

Maak foto’s van de 10 Wullies in de kerk en maak kans op een mooie fles whisky. Zie het festivalboekje voor meer informatie.