Kaartverkoop

Hielander Whisky Festival - 11 & 12 februari 2022

Het Hielander Whisky Festival Alkmaar gaat op voor de 11e editie. Noord-Holland Noord heeft haar eigen jaarlijks terugkerende whisky festival met de oer-Schot Wullie MacMorland als gastheer!

Op zo’n 2.500 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse lekkernijen te krijgen, is er een intensieve randprogrammering en veel, heel veel whisky… Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. U krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.

De kaartverkoop zal starten vanaf 1 oktober 2021 en wanneer u voor 1 november 2021 uw kaart bestelt dan krijgt u €2,50 korting.

De entreeprijs bedraagt € 37,50 p.p., deze is inclusief een proefglas, festival-smaakwijzer en het proeven van de meest gangbare whisky's. Voor meer bijzondere whisky's moet bijbetaald worden, maar u hebt zelf de keuze of u dit wel of niet wilt doen. Tot 1 november geldt een vroegboekprijs van € 35,00. Bij 10 tickets, krijgt u er eentje gratis en betaalt u dus voor 9 tickets.

LET OP! In de Grote Kerk kunnen de Alba's, het betaalmiddel op het festival, alleen met contant geld gekocht worden.

Het Schotse restaurant Hielander heeft voor het Whisky Festival haar activiteiten naar de Grote Kerk verplaatst, zodat tijdens de proeverij ook heerlijk en in stijl gegeten kan worden.

Voor het festival geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Een geldig identiteitsbewijs is verplicht. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een origineel proefglas met opdruk en een festival-smaakwijzer. Op de genoemde tijdstippen gaan de deuren open en kan het publiek binnenstromen en de jassen ophangen. Een kwartier na aanvang wordt het festival geopend.

Covid-19 maatregelen, wij als organisatie gaan ervanuit dat tijdens het weekend van 11 en 12 februari 2022 alle landelijke maatregelen afgebouwd zullen zijn. Echter, mochten er nog Covidregels gelden, zullen wij deze uiteraard in acht nemen. In het meest slechte geval, dus bij een annulering van ons Hielander Whisky Festival, zullen wij het door u betaalde bedrag aan toegangskaarten in zijn geheel retourneren, waardoor er geen bezwaren zullen zijn om uw kaarten vroeg te boeken. Wij waren voor de editie van 2020 begin januari reeds uitverkocht, dus wacht niet te lang!

Klik op één van de sessies voor het bestellen van kaarten voor de betreffende sessie (u komt terecht in de betaalomgeving van Theater de Vest):


We zien er naar uit u weer te ontmoeten op het Hielander Whisky Festival!